Hàbitat

Receta publicada: 14/09/2017
Receta modificada: 14/09/2017
Dificultad
Tiempo de construcción
20 horas
Tipología de objeto
Licencia
Hàbitat por MakerConvent está bajo licencia Creative Commons — Reconocimiento-No Comercial-Compartir Igual
Hàbitat

Moltes vegades els diners que un espai públic destina a mobiliari acaba comportant un procès administratiu llarg i feixuc amb el resultat final d’obtenir uns recursos que no s’ajusten a les necessitats reals. Per això hem endegat el projecte Hàbitat al MakerConvent. Ensenyar als joves que hi ha altres maneres de dissenyar mobiliari i de llicenciar-ne el seu ús i construcció. Crear elements per a espais comuns del Centre Cívic que afavoreixin l’aspecte relacional i el de compartir. Dins del…

Ver la Memoria completaPreparación paso a paso

 1. Comencem per un procès de ideació mitjançant tècniques de design thinking.
 2. Seguim per una fase de prototipatge de la idea a un format 3D amb cartró.
 3. Seleccionem i cerquem el material a utilitzar, un cop analitzats els diferents usos de cada peça a construir. (Palets, travesseres de fusta de somier, fustes trobades al carrer).
 4. Cada peça seleccionada té el seu pròpi procès. Traslladem el prototip a una peça a escala.

  Cadira

  Paperera

  Banc

  Armari per llibres
 5. Cadira

  Primer prendre mesura de l'alçada on ha de quedar el seient. Tallar fustes per a les potes, definir la estructura del seient i del respatller.
 6. Cadira

  Amb els llistons d'un vell somier es fan fustes de la mateixa mida 44cm. per fer tant el respatller com el seient. Amb dues fustes reciclades d'un palet es col·loquen com l'estructura que uneix les fustes del somier. Un parell d'angles metàl·lics fan les vegades de guia per donar forma a la inclinació del respatller. Amb fustes del palet es fan unes formes de reforç que agafen les potes i el respatller. Per fer el recolza braç s'utilitzen dues fustes del somier.

  (Utilitzem Caladora, vernís, cargols, cargolador elèctric, claus, llimadora orbital).
 7. Paperera

  Amb les vigues sobreres de la reparació de la rampa del Claustre del Centre Cívic Convent de Sant Agustí (fusta tractada d'exterior) per fer l'estructura exterior de la paperera i amb fustes de palet per fer l'estructura interior de suport.
 8. Paperera

  Està pensada per a un espai públic descobert. És una estructura triangular perque sigui adaptable. I té molt de pes per que no tombi amb facilitat. El triangle interior que fa de base és extraible i disposa de forats per si plou.

  (Utilitzem Caladora, cargols i femelles de tamany gran, cargolador elèctric, llimadora orbital).
 9. Banc

  Amb dos palets construir un banc per seure de doble costat. Un palet és la base del banc, es cobreixen els forats entre llàmines amb altres llàmines més primes d'un altre palet i s'utilitza la llimadora orbital per suavitzar la superficie.
 10. Banc

  Amb un altre palet, el tallem per la meitat i generem dues bases que ens serviran de potes del banc. Cal generar amb restes dels palets els reforços laterals i la barana separadora dels dos costats del banc.

  (Utilitzem Caladora, cargols, cargolador elèctric, claus, llimadora orbital).
 11. Armari per llibres

  Un espai públic on no s'estableixen espais de relació, contacte i per compartir, té poc de públic. Per això els joves van pensar que seria bona idea generar un espai d'intercanvi de llibres en format d'armariet mòbil. Amb fustes trobades al carrer i restes de fustes de palets es crea un armari de aproximadament 50x50cm.
 12. Armari per llibres

  Estructura cúbica amb balda intermitja. Amb porta que conté un metacril·lat semi-transparent reciclat.

  (Utilitzem Caladora, vernís, cargols, cargolador elèctric, claus, llimadora orbital, pirogravador, masilla fixadora, rodes petites).

Moltes vegades els diners que un espai públic destina a mobiliari acaba comportant un procès administratiu llarg i feixuc amb el resultat final d’obtenir uns recursos que no s’ajusten a les necessitats reals. Per això hem endegat el projecte Hàbitat al MakerConvent. Ensenyar als joves que hi ha altres maneres de dissenyar mobiliari i de llicenciar-ne el seu ús i construcció. Crear elements per a espais comuns del Centre Cívic que afavoreixin l’aspecte relacional i el de compartir.

Dins del MakerCamp que fem a l’estiu hem juntat un grup de joves d’11 a 15 anys que han dissenyat, un banc per seure doble (reutilitzant palès de transport), una cadira (reutilitzant les fustes d’un somier i restes de palès de transport), una paperera (reutilitzant les restes de fustes al canviar part de la rampa d’accès del Claustre del Convent), i un contenidor mòbil per a l’intercanvi lliure de llibres (reutilitzant fustes abandonades al carrer).

La ideació, el disseny i la construcció ha estat dels propis joves. Ideació sobre paper, prototipatge amb cartró i selecció del materials i construcció de cada peça.

Recetas relacionadas

Filter by
recipe Post Page
Silla Hilo Cojines / Almohadas Fundas Pegamento industrial amarillo Espuma 5cm DELCRON Laminado 1inch Contactel con adhesivo 5cm Tela de Algodón Mesa Asiento Mesa baja Resistol 850 2 tablas de madera de 1era y 2da Almacenaje Espacio Estanterías tapas de plastico cinta adhesiva Resistol amarillo / Resistol 5000 Papel ilustración Pintura en aerosol negra Alambre 25 lb Popote Tubos de silicón para la pistola cartón Correas Tela para forrar (de su elección) Colgadores Clavos Armarios Vajilla 2 Cortes de madera de pino en forma de "L" 2 fajillas de pino 1 pieza de madera de caoba Resanador para madera Tinta de aceite color roble Catalizador para brillo Diluyente Brillo transparente Catalizador para fondo Bisagras de 1 x ″1 de cromo satinado Lija de agua 320 Plasti Loka herraje para jaladera puntas de plástico 13 mm Alcayata Máquinas Papel aluminio Tubo de cartón 1 Caja de cartón cilíndrica 2 pedazos de cartón Tubo de cartón ( rollo de papel de cocina) Foami moldeable papel negro boca de botella + tapa tapa o boca de botella Caja de cartón cilíndrica ( 19.00cm diám. 9.00cm altura) Tubo de cartón ( rollo de papel de cocina) (16.5 cm largo) pedazos de cartón ( 8.00 x 7.5 cm) Caja de cartón cilíndrica pedazos de cartón Esponja de 10 cm de grosor Pellón adherible Cintas polipropileno (cintas para mochila) Broches de plástico (broche para mochila, 3 dientes) Aguja o máquina de coser Cierres de medida entre 35 cm y 45 cm Esponja de 10 cm de grosor 60x100 Pellón adherible 1x1.4 Tela para forrar (de su elección) 1x1.4 Móvil Mobiliario Urbano Bancos escuadras metálicas Barrera New Jersey de plástico Madera sacada de un palet
Sort by

Organizador

2020-09-29 02:53:15
maugalvez

8

Asiento para sillas K172o

2020-09-29 01:53:18
maugalvez

8

Organizador para cubiertos (Marián Hurtado)

2020-09-29 00:14:20
maugalvez

8

Cacerola Multifuncional (Plascencia Florencia)

2020-09-28 17:11:11
maugalvez

8

Silla ergonómica. Martín Gasca Padilla

2020-09-27 17:31:16
maugalvez

8

Mobiliario KN6oLAB

2019-12-12 10:51:14
makea-tu-vida

8

Dispositivo Móvil PAM-PAD v.1.0

2019-09-16 11:58:01
makea-tu-vida

8

Decidim.org Módulo Taquilla

2019-08-03 12:37:14
makea-tu-vida

8

1.276m – ASIENTO COLECTIVO

2019-06-13 13:27:35
nerea

8

Sin comentarios aun. ¡Deja el primer comentario!

Debes iniciar sesión para publicar un comentario.